nogay nedir ve nogay ne mek solarına hızlı cevap veren sözlük sayfası. (nogay anlamı, nogay gilizci, gilizce nogay, nogay nnd)
Contents:
- NOGAYLAR
- NOGAY NE MEK? NOGAY KELIM TDK SöZLüK ANLAMı NEDIR?
- NOGAY İSM ANLAMı NEDIR? NOGAY İSMI NE DEMEK, NE ANLAMA GELIYOR?
- NOGAY İSIM ANLAMı NEDIR
- NOGAY NE MEK?
NOGAYLAR
Nogay kelim ne mek olduğunu, TDK sözlük anlamı ve kökeni ile birlikte My Sözlük'ten öğrenebilirsiz. * nogay el ne demek *
NOGAYLAR. MEHMET ALPARGU, "NOGAYLAR", TDV İslâm Ansiklopedisi, (21.
Topluluğun adının Altın Orda emîrlern Nogay’dan geldiği ileri sürülürse bu dum k biçim ispatlanamamıştır. Ank Emîr Nogay gibi Mangıt boyundan Altın Orda emîri olan Edige’n Nogay beyler atası sayıldığına kaynaklarda işaret edilir.
NOGAY NE MEK? NOGAY KELIM TDK SöZLüK ANLAMı NEDIR?
Nogay ism anlamı, ne mek, adının manası nedir, kökeni, Kur'an da geçiyor mu? Caiz mi? Daha fazlası. * nogay el ne demek *
Nogaylar farklı gplardan meydana gelen toplul özelliği gösterir.
Nogaylar’ın Kazak, Özbek ve Başkırtlar’la kabile ilişkileri bakımından önemli bağları vardır.
NOGAY İSM ANLAMı NEDIR? NOGAY İSMI NE DEMEK, NE ANLAMA GELIYOR?
Yüzyılda Nogay ordasında on sekiz ğişik kabilen bulunduğu tb edilmiştir. Nogaylar as olarak Deştikıpçak sahasında yaşamıştır.
NOGAY İSIM ANLAMı NEDIR
Nogay ordası ve Nogaylar’ın yerleşim alanlarının sınırlarını hayvancılık faaliyeti, hayvan sürüleriyle mevsimlik göç imkânları belirlerdi.
Parçalanma önc Nogay ordasının batıdaki sınırını İdil’ (Volga) sol kıyısındaki alçak düzlükler oluşturmaktaydı.
NOGAY NE MEK?
Nogay ordası İdil’ sağ kıyısını Altın Orda’nın tamamen çöküşünn sonra ele geçirmiştir. Nogay ordasının merkezi Nogay bey kışlık ikametgâhı olan Saraycık şehriydi. Yüzyılın başında Nogaylar’ın beyi olarak Mûsâ Mirza’nın adı geçer.
Bu yüzyılın ilk yarısında Kırım Hanlığı ve diğer Türk hanlıkları ile ilişkiler önemli bir yere sahip olan Nogay ordası yüzyılın ortasında iç çekişmeler sebebiyle bölünmeye uğradı. Nogay uklarının bir bölümü İsmâil Mirza’nın yanından ayrılarak Kadı (Kazi) Mirza’nın idar 964-965 (1557-1558) yıllarında İdil nehri geçti; Kırım hanından himaye görerek Kabarda bölgiyle Azak nizi arasındaki topraklara yerleştirildi.